El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Renfe va posar bitllets a meitat de preu per a Societat Civil Catalana
  • CA
El govern espanyol ha admès que l’operador ferroviari públic Renfe va subvencionar el 50% del preu del bitllet de tren Barcelona-Tarragona-Barcelona de 245 persones que l’11 de setembre de 2014 van assistir a l’acte organitzat per Societat Civil Catalana al circ romà de Tarragona. El Singular ha tingut accés a la resposta parlamentària que ha donat l’executiu espanyol a una pregunta formulada pel diputat de CiU al Congrés Pere Macias el passat 25 de març, en què sol·licitava informació sobre una possible “venda de paquets bitllets a SSC o a la fundació Joan Boscà per a l’acte que va celebrar l’11 de setembre a Tarragona”, el “percentatge de descompte que es va aplicar sobre la tarifa general”, i “l’import total del descompte en euros”. En concret, Renfe va descomptar 2.744 euros a SSC, que és qui va adquirir el paquet de bitllets, per la compra de passatges d’anada i tornada per a 245 persones.
La resposta parlamentària del govern espanyol
 
La justificació que es dóna en la resposta parlamentària és que “el percentatge de descompte aplicat al grup de 245 persones va ser del 50% per trajecte, d’acord amb els criteris generals establerts per a grups molt nombrosos i utilització de trens de baix tràfic aquell dia”. Però justament l’11 de setembre, Renfe havia denegat a l’ANC la possibilitat de llogar trens extra -no pas obtenir descomptes- per facilitar el desplaçament de persones de fora de Barcelona que participaven a la V, amb l’argument que hi havia una alta demanda i no hi havia combois disponibles. Per altra banda, el diputat Pere Macias havia sol·licitat aquesta mateixa informació l’octubre passat, i la resposta que havia obtingut és que no s’havia fet cap descompte ni cap condició especial per a aquesta associació.
 
Cap de les condicions que publicita Renfe per als descomptes no encaixa en aquest 50% descompte, perquè per a grups de més de 10 viatgers que pertanyin a un centre escolar o una associació cultural, que no és el cas, el descompte és del 40% per a adults i 50% per a nens, només en el cas de mitja distància convencional i no pas serveis Avant. Només resta la possibilitat que sigui una decisió arbitrària de Renfe emparant-se en l’epígraf que diu que per a grups de més de 25 persones, “les condicions del descompte es determinaran quan s’analitzi la petició”, és a dir, quan l’operador ja sàpiga qui és el destinatari del descompte. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa