El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalanofòbia en un partit de futbol a Badajoz
  • CA

Catalanofòbia en un partit de futbol a Badajoz. Va ser en el partit que aquest diumenge passat va enfrontar el Jerez i el Club Esportiu Europa a Jerez de los Caballeros (Badajoz). Segons ha explicat l’Europa a ‘ElSingular’, l’anada entre tots dos equips es va jugar a Barcelona amb normalitat, “sense cap tipus de problemes” i amb càntics pro-Europa. Però durant la setmana prèvia al partit a Jérez de los Caballeros, l’Europa ja va veure “alguns tuits, fins i tot de jugadors de la plantilla del Jerez, dient que immediatament que l’Europa trepitgés Jerez calia “anar-los al darrere”.

Durant la matinada prèvia al partit, alguns membres de la penya del Jérez ‘Frente Templario’ es van personar cap a la una de la matinada davant de les portes de l’hotel on estaven allotjats els jugadors de l’Europa cridant “puta Europa, puta Catalunya”, amb l’objectiu de “no deixar dormir els jugadors”, segons ha denunciat el club. Durant el partit del diumenge, la mateixa penya del Jerez va fer càntics, alguns d’ells catalanòfobs: “No nos engañan, Catalunya es España!”, i “Puta Europa, Puta Catalunya“. Segons l’Europa, “hi havia l’insult perquè érem els seus adversaris, però el component territorial també hi era, i hi havien insults per motius purament polítics”.

A més, quan van identificar la premsa que venia de Barcelona es van dirigir contra ells. És el cas de la periodista de BTV Laia Cervelló: “Els afeccionats em van tirar ampolles d’aigua buida, i també em van insultar per ser catalana i dona“, ha explicat en declaracions a BTV. D’altra banda, al cap de premsa de l’Europa, Àngel Garreta, també el van insultar, mentre feia fotografies, segons ha explicat ell mateix a ‘ElSingular’: “A mi també em van dir de tot, i no paraven d’enviar a la merda els catalans”. A més, durant el partit, quan un jugador de l’Europa estava a terra, alguns afeccionats cridaven, dirigint-se als jugadors del seu equip: “Trepitja’l! Trepitja’l!”. Segons Garreta, “res no va acabar a les mans, però va ser una constant de 90 minuts d’insults a l’Europa i a Catalunya”.

Des de l’Europa deixen clar que els directius del Jerez “ens van atendre bé”, i han anunciat que enviaran una carta a la Federació Espanyola de Futbol fent una descripció dels fets perquè prenguin mesures, si cal. A més, avisen que tenen àudios i vídeos que poden demostrar que aquests són els fets que van passar durant el partit de diumenge passat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa