El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El regidor fantasma renuncia, però el PSC cobra
  • CA

No ha donat la cara. No s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament del Cogul (Les Garrigues) per comunicar a les quatre regidores de CiU que haurien de formar govern amb ell que no té intenció de prendre possessió de l’acta de regidor el proper 13 de juny. Ho ha fet el PSC de Lleida. Benito Jurado Pruna, militant del PSC de Mataró, encapçalava la llista fantasma del PSC en aquest municipi, i per un accident no previst pel partit, la llista del PSC va acabar obtenint un regidor amb només 2 vots perquè la llista de CiU tenia 4 membres per comptes de 5.

Però el fet és que Benito Jurado Pruna ja va ser proclamat per la Junta Electoral de Zona com a regidor d’El Cogul des del mateix moment en què van quedar escrutats i validats els resultats electorals d’aquest municipi, i això fa que, legalment, no pugui renunciar a la seva condició de regidor si abans no ha pres possessió. Per tant, encara que el PSC hagi comunicat que el regidor no acceptarà les obligacions derivades de la seva concurrència com a candidat a unes eleccions, “mantindrà la seva condició de regidor electe durant els quatre anys que dura el mandat municipal, i això vol dir que si el dia 13 no pren possessió i immediatament renuncia al càrrec, podrà demanar la incorporació com a regidor en qualsevol moment del mandat, perquè la Junta Electoral l’ha proclamat ja”, expliquen a El Singular fonts de la Junta Electoral Central. Ara bé, “aquesta persona, si no ha pres possessió, no podrà gaudir de cap avantatge o dret que li correspongui pel fet de ser regidor, ni podrà percebre cap sou o gratificació relacionada amb aquesta condició”, afegeixen. 

Benito Jurado Pruna

En canvi, el PSC sí que cobrarà la la subvenció de 270,9 euros per l’elecció de Benito Jurado com a regidor d’El Cogul, “perquè aquesta subvenció, que s’ingressa automàticament, correspon a la cobertura de les despeses electorals que ha tingut el partit durant la campanya electoral”. Per tant, ara la pilota és al terrat del PSC, que tindrà a la butxaca 270,9 euros fruit d’una jugada legal però de dubtosa moralitat, les llistes fantasma. Un experiment que probablement faci que a partir d’ara, quan els partits que utilitzen la legalitat per formar més llistes i aconseguir subvencions extra demanin el DNI als seus militants per omplir candidatures, aquests s’ho pensin dues vegades.

La futura alcaldessa d’El Cogul, Núria Civit (CiU), ha explicat a El Singular que “dissabte podrem constituir l’Ajuntament amb normalitat, tal i com ens ha confirmat el Consell Comarcal de les Garrigues. Però serem l’únic consistori d’una població d’entre 100 i 250 habitants que tindrem 4 regidors per comptes de 5. Tot plegat és prou insultant per al poble, però aquests partits ja donaran les explicacions que considerin oportunes als seus electors i a la mateixa societat catalana, nosaltres no podem perdre temps en aquests assumptes, gestionar el dia a dia del poble és més important”, rebla Núria Civit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa