El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Grans Reserva d’Unió, per la independència
  • CA

“Ens hem de moure per Unió i, sobretot, per Catalunya”. Aquest ha estat el crit de guerra, serè i tranquil, de Guiomar Amell, en l’acte “Militants històrics d’Unió a favor de votar No”, que ha reunit els “grans reserves” del partit en suport d’Hereus d’UDC de 1931 que defensa la independència de Catalunya votant “no” en la consulta interna del 14-J.

En un emotiu acte a l’Ateneu Barcelonès, i amb la presidència d’Amell, Joan Rigol, Núria de Gispert i Raimon Carrasco, els independentistes d’Unió, fortament organitzats i amb ganes de brega, han mostrat el suport desacomplexat de les icones del partit a la independència com a votar “no” en la consulta.

Una quarantena de noms molts crítics amb la formulació de la consulta, que titllen de “xec en blanc per a la direcció” i expressant un independentisme sense manies i romanços. Tots han demanat la “fidelitat a les conviccions” per evitar que “Unió no es torni història”. Els signants, tòtems de la formació, demanen claredat i lleialtat institucional a la petició que Artur Mas ha fet als partits de cara el 27-S. “No podem permetre’ns quedar en la immatèria”, “No podem ser llepafils!” o “Carrasco i Formiguera és viu!”, han estat els clams de Rigol. Amell ha animat els signants amb un contundent: “Aquesta batalla ve de lluny, ara no podem defallir!”.

Els signants: Guiomar Adell, Raimon Carrasco, Rosa Maria Carrasco, Agustí Bassols, Josep Ramon Bassas, Francesc Borrell, Manel Cardeña, Ferran Pont, Pilarín Bayés, Santiago Camós, Josep Maria Bardès, Jaume Escoda, Lluís Framis, Montserrat Bel, Montserrat Serrallonga, Eduard Cardona, Teresa Esplugues, Trini Esteve, Àngels Segura, Carme Solà de Heras, Francesc Queralt, Josep Maria Vilumara, Pilar Segura, Josep Miserachs, Jacint Nubiola, Oriol Badia, Joan Segalès, Núria Valdivieso, Rosa Pascual, Vicent Enguix, Pere Domingo, Josep Maria Samaranch, Jaume Alsina, Xavier Puigdollers, Xavier Pomés, Simó Swartz, Josep Badia, Gonzalo Collvinent, Maria Teresa Estalella, Ferran Pont, Joan Rigol i Núria de Gispert.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa