El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els independentistes d’ICV i EUiA proposaran aportacions al full de ruta
  • CA

Després de gairebé dos mesos de negociacions intenses, el proper 3 de juliol es presentarà l’Acord d’Esquerres per la República Catalana. Una associació formada pels corrents independentistes d’ICV, EUiA, CCOO, UGT i Unió de Pagesos entre d’altres. Un espai de debat que segons apunten a ElSingular els seus portaveus servirà per fer aportacions al full de ruta pactat per les entitats sobiranistes i partits com CDC o ERC.

De fet, aquesta associació s’havia de presentar el passat 22 de juny, però matisos i agendes han posposat la presentació que se celebrarà al local de CCOO. Un espai que per a David Companyon, un dels impulsors de la plataforma, dóna carta d’identitat a l’Associació.

“No es prepara cap escissió, ni que ningú marxi de cap partit, ans al contrari volem buscar un espai de debat i fer d’interlocutors amb les altres esquerres nacionals per ajudar a construir el procés constituent de la República catalana”, asseguren fonts del nucli dur de l’associació.

En la posada de llarg de l’Acord es presentarà un manifest, que encara resta per acabar, i els seus objectius més concrets dins el calendari collat que resta fins a les eleccions com ara pacter les aportacions que volen fer al full de ruta independentista de l’ANC, Òmnium, AMI, CDC, ERC o Rcat. El funcionament serà com una mena de lobbi dels sectors independentistes de l’esquerra més institucional que tenen un espai no majoritàriament independentista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa