El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els independentistes d’Unió, en alerta per por a una tupinada de l’aparell
  • CA

Els defensors de la independència de Catalunya d’Unió que reclamen el “no” a la consulta interna del 14-J estan amb la mosca al nas per la conducta de l’aparell. Si era un retret que es transmetia com un secret, aquest matí ho han explicat públicament: la comissió de control no els dóna el cens electoral ni tampoc els cedirà les actes d’escrutini de les taules fins l’endemà.

Toni Castellà, el portaveu d’Hereus d’UDC del 1931 –la plataforma que integra els que reclamen votar No per reclamar la independència-, ha denunciat aquest matí que no els hi han volgut donar trasllat del cens electoral del partit per a la consulta perquè seria “vulnerar la llei de protecció de dades”. Un argument que els independentistes no entenen perquè si no poden saber qui pot votar no hi pot haver control dels votants ni a qui demanar el vot.

Així mateix, l’organització de la consulta els ha advertit que tampoc podran tenir còpia de les actes d’escrutini de cada taula perquè “no es lliuraran fins que no s’acabi l’escrutini oficial que serà l’endemà”. Una resposta que, pels independentistes, no té cap explicació a no sé que la direcció del partit pugui fer “coses estranyes” amb aquestes actes.

Per altra banda, Hereus de 1931 ja van haver de convocar la premsa per wattsapp per la conferència d’avui perquè el partit no va cedir la bústia de premsa als independentistes. En canvi, curiosament, els periodistes que segueixen UDC sí que han rebut la convocatòria dels actes de Ramon Espadaler i Josep Antoni Duran i Lleida –en el mateix format i tipologia de lletra que les convocatòries oficials del partit- dels que reclamen el “sí” a la consulta.

Així mateix, els independentistes d’Unió tampoc les tenen totes amb els que formen la Comissió de Control i Transparència de la consulta formada per l’exconsellera de Justícia i advocada de l’Estat que va portar als jutjats la consulta sobiranista d’Unió, Pilar Bozal, així com un dels tòtems de l’unionisme del partit i també advocat de l’estat com Manuel Silva. Sí que ha accedit la direcció a dir el número exacte de militants que podran votar: 4065, gairebé 1000 menys que els que va anunciar ara fa una setmana Espadaler.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa