El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els sobiranistes d’Unió es preparen per donar suport a la llista de Mas
  • CA

El sector sobiranista d’Unió es prepara per entrar a la llista transversal del president de la Generalitat, Artur Mas. En una entrevista al programa ‘El suplement‘ de Catalunya Ràdio, el líder independentista del partit, Antoni Castellà, ha afirmat que “tots els qui defensem la independència escoltarem la proposta del president i, si cal, convocarem a la militància a donar-hi suport”. “Si hem de donar suport a Mas ho farem en nom d’Unió per lleialtat a la seva història”.

Castellà ha reiterat que no està disposat a marxar d’UDC, i que està obert a donar suport a la llista de Mas “per no donar l’esquena a la meitat d’aquest partit que s’ha expressat a favor de la independència, per coherència amb els meus principis i per lleialtat al president”. “Tota la gent del Comitè de Govern d’Unió escoltarem la proposta de Mas, i si és transversal en termes de plantejar les eleccions plebiscitàries pel Sí, convocarem la militància d’Unió per saber si hi estan a favor”, ha explicat.

Poques hores abans de l’inici del Consell Nacional d’Unió, “l’últim del partit tal i com el coneixem fins ara”, segons ha afirmat Castellà, el líder sobiranista ha recordat que “16 persones van voler decidir el que vol dir procés, i ara s’ha descobert que això volia dir sortir del Sobiranisme. Molts militants, fins i tot els que van votar Sí, se senten enganyats”. “Tot aquest procés a Unió dels darreres mesos ha estat una gran mentida”, ha sentenciat Castellà.

El líder sobiranista ha reclamat que en el Consell Nacional d’aquest dissabte es convoqui una assemblea general en un termini de 15 dies per sotmetre a votació com es presenta Unió el 27-S. “Però això no passarà”, ha lamentat. “Veurem un comitè de govern que ens farà un informe dient com s’interpreta la consulta de la setmana passada”.

“Escoltarem les intervencions de tothom i prendrem decisions, perquè al final les regles del joc són regles que ens donem en un col·lectiu per fer les coses civilitzadament. Si ens les comencem a saltar, se les salta tothom. I les regles del joc diuen que hi ha un 47% a Unió defensant la independència i, la resta, un procés indefinit”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa