El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Espadaler, Ortega i Pelegrí deixen el govern, però els sobiranistes d’Unió no
  • CA

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler; la vicepresidenta Joana Ortega, i el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, han decidit abandonar el govern en desacord amb l’ultimàtum que els va llançar CDC perquè decidissin si accepten l’aposta per la independència. Però no tota Unió marxarà del govern, perquè els sobiranistes dels partit hi seguiran. Aquest és el cas del secretari d’Universitats, Toni Castellà, líder del sector sobiranista.

El comitè de govern ha pres la decisió després d’un intens debat, amb una visible divisió de parers. Tot i que l’òrgan està controlat pels oficialistes la votació de la sortida del govern ha obtingut 16 vots a favor, 10 en contra i 2 abstencions. Sobre el paper, el comitè de govern demana que qualsevol càrrec vinculat a Unió abandoni l’executiu català.

Tot i haver pres aquesta decisió, la posició dels oficialistes d’Unió és ambigua, perquè alhora el mateix Espadaler ha deixat clar en roda de premsa que no donen per trencada la federació amb CDC. També ha precisat que seguiran garantint l’estabilitat de l’executiu fins al darrer dia de la legislatura, i en els grups municipals.

Tal com ha avançat ElSingular, Joana Ortega i Josep Maria Pelegrí pensen abandonar la política. 

Podeu llegir aquí el minut a minut sobre el futur d’Unió i de CiU, així com la roda de premsa posterior al Comitè de Govern d’Unió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa