El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iglesias, absent a la votació sobre el TTIP perquè estava a la ràdio
  • CA

L’eurodiputat i líder de Podemos, Pablo Iglesias, no ha estat present en la votació d’aquest dimecres sobre posposar el debat de les recomanacions dels eurodiputats al polèmic tractat comercial entre Europa i els Estats Units (el TTIP). El ple ha aprovat posposar el debat per una diferència de només 2 vots: 183 eurodiputats hi han votat a favor, 181 en contra i 37 s’han abstingut. Iglesias era a la ràdio, concretament a la ‘Cadena SER’.

Podemos ha rebutjat sempre el TTIP, tal i com han reiterat els altres quatre eurodiputats de la formació, que hi han votat en contra, com també han fet els eurodiputats espanyols d’Izquierda Unitària. El vot sobre les pròpies recomanacions a la negociació, que havia de tenir lloc després del debat, ja va ser posposat aquest dimarts pel president del Parlament Europeu (PE), Martin Schulz, al·legant que els eurodiputats havien presentat més de 200 esmenes.

La normativa preveu que si s’introdueixen més de 50 esmenes el president del Parlament Europeu pot decidir tornar el text a la comissió parlamentària (en aquest cas de Comerç Internacional) per seguir buscant el consens.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa