El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’aparell d’Unió no afluixa
  • CA

Tres hores de reunió és el que ha ocupat la valoració de la consulta interna d’Unió en un llarguíssim comitè de govern celebrat aquest matí. Una reunió que ha servit perquè l’aparell imposi el seu criteri i ignori gairebé la meitat de la militància que va apostar per dirigir l’estratègia cap a la independència. “El resultat és un sí a la plena sobirania”, ha sentenciat el secretari general d’UDC, Ramon Espadaler, en la roda de premsa per explicar la reunió de la direcció.

Espadaler ha assegurat que el “mandat” de la militància ha esta “negociar i obrir converses només amb CDC” per incorporar les seves propostes –els condicionants de la pregunta- en el full de ruta o bé en l’estratègia programàtica de CiU. De fet, Espadaler ha defensat presentar-se el 27 en el “si de la federació” i ha evitat avançar si en cas que aquestes converses –sense límit de temps- no prosperin deixin el govern.

El dirigent d’Unió ha explicat que la decisió de negociar només amb CDC i sense els altres partits ni ANC ni Òmnium s’ha decidit per 19 vots a favor i 8 en contra dels membres del comitè de govern. Un resultat que contrasta amb la minsa diferència que a hores d’ara mostren els resultats provisionals, els quals apunten una nova baixada del “sí” al 50,3% i una lleugera pujada fins al 46,7%. L’aparell no ha mostrat cap disposició a afluixar davant la pressió dels independentistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa