El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una caixa d’estalvis proindependentista
  • CA

El procés independentista està bastint o activant l’entramat social del país. Un darrer exemple es viurà dijous vinent al Col·legi d’Economistes de Catalunya quan es presentarà el projecte de bastir una caixa d’estalvis implicada en el “procés cap a la independència”. La batejarien com Caixa Catalana.

El projecte neix de la iniciativa d’empresaris, d’extreballadors d’antigues caixes d’estalvi extingides, professors o professionals de l’economia. Els promotors plantegen crear una gran caixa catalana que en essència seria una Cooperativa de Crèdit i de treball. “Caixa Catalana ha de ser una entitat finançera social i inclusiva, governada pels mateixos clients i pels treballadors, la seva missió preferent, en una etapa inicial ha de ser lluitar contra l’atur, finançant empresaris, autònoms, aturats, emprenedors, entitats socials o aturats”, assegura l’estudi del projecte. Així mateix, els promotors estan convençuts que hi ha prou capacitat d’estalvi a Catalunya per engegar el projecte.

La proposta Caixa Catalana es presentarà aquest dijous al Col·legi d’Economistes amb la presència dels professors Joan Ramon Sanchis-Palacio i Vanessa Campos i Climent, de la Universitat de València, experts en cooperativisme i economia social. L’economista Oriol Amat, que inicialment va parlar amb els promotors per presentar un llibre de Sanchis, i va acceptar participar-hi, posteriorment va veure que es tractava de l’acte de presentació d’una caixa i aleshores va dir que no hi participaria pel “desconeixement que hi ha al voltant d’aquesta iniciativa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa