Jornada d’emoció i patiment a Unió. La consulta interna dels democristians per decidir si són independentistes o no ha acabat amb una victòria pírrica de l’aparell i una dolcíssima derrota(?) dels que feien costat sense recances a la independència.

Així, els defensors del ‘sí’, el gruix de militants que demanava continuar amb el procés amb condicions ha obtingut el 50,9% dels vots. Els defensors del ‘no’ un 46,19%. Comptat i debatut, l’aparell ha guanyat per només 125 vots. Curiosament, una xifra que coincideix amb la diferència entre el ‘sí’ i el ‘no’ de Lleida, bastió de l’aparell.

L’aparell, representat aquesta nit per Ramon Espadaler i la cohort de fidels de Josep Antoni Duran i Lleida al comitè de govern del partit, considera que la militància ha “avalat” la seva estratègia. Espadaler ha negat la divisió evident del partit i s’ha mostrat convençut que la direcció ha de plegar veles. “Ja els agradaria a molts alcaldes governar amb el 51% dels vots!”, ha exclamat. Josep Antoni Duran i Lleida no ha anat a la seu. Ja havia avisat que només hi aniria si guanyava el ‘no’.

En canvi, el sector independentista, eixamplat, enfortit i pletòric, ha sortit a la palestra amb ganes de gresca. Consideren que la seva ha estat victòria moral. “El 46% de la militància ha decidit independència, el 50% s’ha d’intepretar”, ha assenyalat Castellà en la seva intervenció, enmig de crits independentistes i acompanyat de Núria de Gispert i Joan Rigol. Per això, Castellà ha avista que anirà per feina i al comitè de govern de demà exigirà que el partit s’afegeixi al full de ruta signat per CDC i ERC. La conseqüència de la consulta ha estat evident: Una Unió dividida en dues parts. Per 125 vots.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa