El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Balmón impedeix que Cornellà s’adhereixi a l’AMI
  • CA

Cornellà de Llobregat no formarà part de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). L’alcalde de la ciutat, Antonio Balmón, ha aconseguit tombar la moció presentada per Esquerra i impedir que la ciutat s’adhereixi a l’entitat que presideix Carles Puigdemont.

Al ple celebrat aquest dijous el PSC, C’s, PP i ICV van votar en contra que Cornellà formi part de l’AMI. Iniciativa va proposar en la seva argumentació que l’Ajuntament organitzés un referèndum al setembre per preguntar a la ciutadania si volia o no que el municipi s’adherís a l’entitat. 

Al seu torn, Crida per Cornellà – Cornellà en Comú (Guanyem, Podemos, Procés Constituent, Equo, el Partit Pirada i Alternativa d’Esquerres) s’hi ha abstingut perquè no comparteix els estatus de l’AMI i perquè és una formació “amb gent molt diversa. Esquerra ha sigut l’unic partit que hi ha votat a favor.

La tinent d’alcalde Emilia Briones (PSC) va argumentar la posició dels socialistes afirmant que “Cornellà no és independentista”. 

Després de les eleccions municipals, el PSC va perdre la majoria absoluta (que marquen 13 regidors), i ara té 11 regidors. Crida per Cornellà en té 5, C’s 3, i ERC, ICV i PP en tenen 2 cadascú.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa