El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Colau rebutja ara acollir el Parlament Cultural Europeu
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat avui que no pensa acollir el Parlament Cultural Europeu, que havia de celebrar una reunió a finals d’octubre al recinte modernista de l’hospital de Sant Pau. El consistori d’Ada Colau li ha retirat el suport i la subvenció concedida. En un comunicat han detallat que l’Ajuntament no assumirà part de l’organització ni part dels costos de l’esdeveniment, que en total té un impacte d’uns 150.000 euros.

El govern d’Ada Colau s’ha justificat dient que l’entitat, amb seu a Stuttgart (Alemanya), no té una vinculació orgànica amb institucions europees, i ha ressaltat que no li consta que cap altra administració li doni suport econòmic, com s’havia previst inicialment.

La comissió de govern de l’anterior mandat, liderat per l’exalcalde Xavier Trias, va aprovar al maig subvencionar amb 50.000 euros l’esdeveniment, que reuneix a personalitats europees de l’àmbit de la cultura, i que en aquesta edició tenia previst debatre sobre Creativitat, Innovació i Identitat Cultural.

Entre els parteners del Parlament Cultural Europeu hi ha el British Council, el ministeri d’Educació de Finlàndia, l’Institut Suec, i el Consell d’Europa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa