A Madrid hi ha molts nervis. Per primera vegada a la història els principals líders polítics espanyols parlen obertament de la possibilitat que Catalunya aconsegueixi convertir-se en un estat independent, encara que sigui a través de negacions vehements i proclames patriòtiques. És ara que l’estat utilitzarà totes les eines al seu abast, incloses les més arriscades.

Avui, en una entrevista a elSingular.cat, Jordi Sànchez no amaga la duresa de les pròximes setmanes. “Hi haurà dossiers”, assegura el president de l’ANC. L’estat té al seu servei l’Agència Tributària, el Tribunal Constitucional i els serveis secrets, tres eines que farà servir a fons per trencar el procés d’emancipació nacional d’aquest país. Contra això, només s’hi podrà contraposar la voluntat popular, expressada al carrer i a les urnes.

A partir d’ara caldrà posar-ho tot en context perquè la batalla final no tindrà reglament. De moment, aquest país disposa d’un lideratge fort, legítim i cohesionat. Però aquesta fortalesa, legitimitat i cohesió també s’haurà d’evidenciar des de baix. La independència, com qualsevol objectiu polític, depèn de la voluntat col·lectiva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa