El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern assegura que l’Estat no podrà impugnar el 27-S
  • CA

El govern espanyol no podrà impugnar el decret de convocatòria de les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre. L’executiu que encapçala Artur Mas prepara per decret ordinari la convocatòria a les urnes, i el govern del PP “no ho podrà recórrer”, ja que es tractarà d’un decret normal i legal, emparat dins el marc de la Constitució espanyola.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, va afirmar divendres que l’executiu que lidera Mariano Rajoy està preparat per impugnar el decret de convocatòria del 27-S “en cas que no s’adeqüi” a la Constitució. Però segons el portaveu de CDC al Parlament, Jordi Turull, no ho podran fer perquè la convocatòria es farà per decret ordinari.

El govern de Rajoy veu en el caràcter plebiscitari del 27-S l’excusa per a portar al Tribunal Constitucional (TC) la convocatòria de les eleccions. Però CDC assegura que el sentit de plebiscit dels comicis li donen les forces polítiques i els votants, i no la convocatòria en si. 

En declaracions a RAC1, Turull ha afegit que no veu “per enlloc “la impugnació de les eleccions, i irònicament ha apuntat que si el govern espanyol s’entreté “amb això”, l’executiu català no el distraurà pas. “Quan l’adversari s’equivoca, no el distreguis”.

En cas que el PP tirés endavant una eventual impugnació, el Govern no es quedarà “de braços plegats”. “Evidentment hi haurà resposta”, ha continuat Turull, que ha afirmat que “l’autonomia ens l’estan suspenent cada divendres”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa