El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament tanca files per evitar que els Mossos passin a dependre de Madrid
  • CA

Conjura de CiU, ERC, PSC i ICV-EUiA al Parlament per evitar que els Mossos puguin passar a dependre de Madrid. Els quatre grups parlamentaris van aprovar dijous d’aquesta setmana una proposta de resolució a la Comissió d’Interior del Parlament, signada pel diputat ecoindependentista Jaume Bosch, que intenta blindar que la Generalitat perdi el comandaments dels Mossos.

La proposta aprovada estableix que “la coordinació entre cossos i forces de seguretat de l’Estat en matèria antiterrorista ha de ser plenament compatible amb el respecte als marcs competencials i a les atribucions de cadascun d’aquests cossos i forces, fins i tot en cas d’emergència”. Una disposició que declara l’oposició a qualsevol mesura, encara que sigui puntual, que pugui implicar que el Cos de Mossos pugui passar a dependre del Ministeri de l’Interior en situacions d’emergència. Una possibilitat que el Pacte Antiterrorista jihadista o la nova llei de Seguretat espanyola contempla.

El diputat Pere Calbó, portaveu a la comissió d’Interior del PP, va justificar el seu vot en contra perquè considera que la mesura va contra la “coordinació dels cossos policials” i que els casos d’emergència als quals es refereix la nova llei marc de seguretat implica una millora de la coordinació del comandament de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa