La decisió de l’alcaldessa Ada Colau de paralitzar tots els projectes turístics de Barcelona és un error colossal. L’Ajuntament ha barrejat el ‘boom’ dels pisos turístics amb els hotels, quan no hi té gaire a veure i són públics diferents. Ha estat una errada que costarà centenars de milions i diversos milers de llocs de treball, d’un dia per l’altre. És evident que no tenien ben estudiat el que podria succeir. I esperem que no es compliqui amb recursos.

Sempre s’ha dit que el turisme que necessita Catalunya, i Barcelona en concret, és turisme de qualitat. I que s’ha de mirar d’evitar el que busca només la platja i la sangria. Tothom pot estar d’acord amb això, i en el fet que cal controlar l’allau de pisos turístics que hi ha a la ciutat. No tots els pisos turístics porten problemes, i dóno per fet que el del tinent d’alcalde Jaume Asens tampoc, però n’hi ha que sí, com va ser el cas dels de la Barceloneta l’estiu passat.

Però això no té gaire a veure amb els establiments hotelers, i aquí Colau ha posat de manifest una actitud provinciana, al prohibir a Barcelona hotels que estan des de fa dècades a pràcticament totes les grans capitals europees. Que té d’estrany que a Barcelona s’hi vulguin instal·lar un hotel de la cadena Hyatt (Torre Agbar) o de la Four Seasons (Jardinets)? S’ha molestat l’alcaldessa a estudiar el model de les grans metròpolis? Si hi ha Hyatts a París, Londres o Frankfurt, per quina raó l’Ajuntament boicoteja que se n’instal·li un a Barcelona? I si hi ha Four Seasons, a més d’aquestes ciutats, a Lisboa, Praga, Dublin o Budapest, per què aquesta actitud municipal tan conservadora amb Barcelona?

Ada Colau hauria d’analitzar amb més detall quina mena de turistes espera que visitin la capital catalana. Hauria de prendre amb més preparació les decisions. Posi’s les piles senyora alcaldessa, pel bé de tothom.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa