El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’UxU del grup parlamentari Duran
  • CA

Dilluns al matí van començar a treballar de manera oficialment separada els grups parlamentaris de CDC i d’UDC, després de la trencadissa de CiU. El grup d’Unió l’integren 10 diputats fidels a l’aparell de Josep Antoni Duran i Lleida, la resta queden integrats en la “disciplina” convergent a les ordres de Jordi Turull.

Els diputats que s’integren al “nou grup parlamentari” tenien diverses escomeses tant parlamentàries com orgàniques dins el partit.

Cristina Bosch

Nascuda al mateix poble que Duran i Lleida, Alcampell (Llitera) el 1965, és llicenciada en dret, funcionària del Cos Superior de la Generalitat i diputada per la circumscripció de Lleida. Al Parlament ha destacat per la seva participació en la resolució del tancament del Centre d’Interns de la Zona Franca, instat per ICV. També ha estat la responsable parlamentària en agricultura i medi rural. De fet, va ser la Delegada territorial d’Agricultura de la Generalitat a Ponent fins el 2012. Orgànicament i en l’actualitat és la presidenta de la secció d’UDC de Lleida Ciutat. Va ser la representant d’Unió a la darrera assemblea general de l’ANC que es va celebrar a Lleida. Deu 60.000 euros d’hipoteca segons la seva declaració de béns. Va votar sí-sí.


Benet Maimí

Nascut a Arenys de Mar (1965), és llicenciat en ciències econòmiques i empresarials per la Universitat de Barcelona i tècnic en Turisme. Diputat per Barcelona, és secretari d’Organització d’Unió. De fet, ha estat un dels membres de l’aparell que a les reunions més tenses del comitè de govern del partit ha intentat posar pau amb els independentistes, conducta que li ha fet guanyar algun clatellot de Duran davant la direcció. Fins ara era l’encarregat d’interpel·lar, preguntar i legislar per part de CiU sobre turisme. Ha estat portaveu adjunt a la comissió d’Spanair. Té un bloc força dinàmic i és força empàtic amb la premsa. Té un llibre força interessant titulat “Res serà el que era”, sobre els canvis i la crisi dels partits polítics. Durant molts anys ha treballat de guia turístic. Té cinc immobles en propietat –tres per herència-, una hipoteca de 120.000 euros i 116.000 en fons al banc i títols financers. Va votar sí-sí.

Xavier Dilmé

Diputat per la circumscripció de Girona, La Bisbal d’Empordà (Baix Empordà), va néixer en aquesta població el 1968. De fet, políticament no s’hi ha bellugat, encara n’és regidor. Dimé és tècnic en consum i ha treballat de periodista per a la premsa local i comarcal. Al Parlament ha estat l’encarregat de CiU en la negociació del Codi de Consum en la que s’inclou la particular guerra de la cambra catalana contra el frau de les preferents, dos processos espinosos de la vigent legislatura. És president comarcal d’UDC del Baix Empordà I nou member del comitè de govern d’Unió. Té una hipoteca de 242.000 euros. Va votar sí-sí.

Joan Maria Sardà

Diputat per la demarcació de Tarragona, Sardà va néixer a El Morell (1957). És l’alcalde de la Pobla de Mafumet, dels quals té tots els regidors del consistori llevat d’un. Directiu del Nàstic de Tarragona és el que es coneix com diputat soldat, és a dir, sense cap feina ni matèria concreta però amb prou bagatge per omplir buits en comissions. Té diverses empreses de l’àmbit agrari, d’explotació avícola, i es dedica a la construcció de pous d’aigua i la es prospeccions. Declara una finca rústica per valor de 3.000 euros però declara fons, títols per valor de 200.000 euros i tres empreses per valor nominal 1,2 milions d’euros. Va votar sí-no.

Anna Solé

Aquesta diputada per les comarques tarragonines, va néixer a Tarragona (1957). Llicenciada en filosofia i ciències de l’educació, és funcionària del Cos Superior de Pedagogs de la Generalitat. Militant d’Unió des de 1992, és una diputada que s’ha especialitzat en cooperació i diverses negociacions de polítiques socials. Té un habitatge de 222.000 euros, cap hipoteca i uns 90.000 euros en diners al banc i plans de pensions. Va votar sí-sí.


Toni Font

Home de partit i vicesecretari general d’Unió. Font, nascut a Sabadell el 1964, ciutat de la que n’és regidor per CiU, és un polític silenciós i molt fidel a Duran i Lleida. Ha participat en les negociacions en nom d’UDC a la mesa de partits de l’Assemblea i en les ponències de la Llei electoral. Llicenciat en Ciències Polítiques, és tàctic no ha estat una espasa visible de l’activitat parlamentària. De fet, Font treballa el sottoparlament i fa de contramestre del partit dels diputats que estaven integrats al grup parlamentari de CiU. Nl ha tingut mai cap mania en criticar certes passes del procés sobiranista. Té una hipoteca de 99.000 euros però tres habitatges de propietat i uns 85.000 euros en comptes al banc, participacions i fons de pensions. Va votar sí en blanc perquè la seva opció confederal no hi era.

Joana Ortega

La fins ara vicepresidenta del Govern i consellera de Governació va néixer a Barcelona el 1959. Ara ja és llicenciada en Psicologia, una llicenciatura que li va costar un disgust en la legislatura del 2010. Feia constar al currículum oficial que estava llicenciada i encara li faltava una assignatura. Felicitada pel dret i per l’inrevés per Artur Mas va ser l’encarregada de la logística del 9-N, que li va suposar un exitàs en el seu currículum professional. En la consulta interna del 14-J va fer campanya pel sí, i el 9-N va votar sí-sí. Quan acabi la legislatura abandonarà la política activa. Ha quedat molt tocada per la crisi interna d’Unió. Afable i oberta en el tracte amb la premsa, ha gestionat amb habilitat les retallades als ajuntaments i als funcionaris. Té una hipoteca de 118.000 euros i uns 1.800 euros al compte corrent.

Josep Maria Pelegrí

El fins ara conseller d’Agricultura és un veteraníssim diputat al Parlament per la circumscripció de Ponent. Nascut a Lleida el 1965 és Llicenciat en Dret i actualment president del consell nacional d’Unió, va cedir la secretaria general que ostentava des del 2004 a Ramon Espadaler. Mai no ha estat independentista i sempre ha estat molt fidel a Duran. Home de partit a partir d’ara treballarà a la comissió d’Empresa i Ocupació. Té hipoteques pendents de 239.000 i diverses propietats. I entre accions i diners a comptes bancaris uns 50.000 euros. Va votar sí-no.

Roger Montañola

El flamant nou portaveu adjunt del formalment grup de CiU és el nou cap de files d’UDC al Parlament. Montañola, nascut a Barcelona el 1986, és diputat per Barcelona i acaba d’aterrar d’un curs del Departament d’Estat dels EUA a Washington i Nova York. Llicenciat en Ciències polítiques i Pianista és força liberal en l’aspecte econòmic. Montañola ha destacat en el seu paper de negociador de les lleis d’acompanyament dels pressupostos pactades amb ERC i per la defensa de mocions de caràcter econòmic. Portaveu adjunt a la costosa comissió d’Investigació del Frau i l’Evasió fiscal també ha treballat per la comissió de Joventut. Va bastir forces complicitats a Unió en la seva fase de dirigent d’Unió de Joves. Té tots els números per anar a la llista per Madrid. Té uns 30.000 euros al banc entre comptes corrents i títols. I una moto de 125 cc. Va votar sí-sí.

Marta Llorens

Aquesta diputada està de baixa laboral des que va començar la legislatura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa