El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Federació Espanyola, contra l’Unigirona
  • CA

La Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) ha decidit aplicar el rànquing FIBA en el sistema de classificació per a l’Eurolliga femenina. Amb aquesta decisió, feta d’un dia per l’altre en detriment del sistema habitual, l’Spar Citylift Girona està meditant renunciar a participar en la propera edició de la competició ja que ara hauria de disputar una fase prèvia per accedir a la màxima competició continental.

L’Unigirona s’ha mostrat indignat i en un comunicat deixa clar que la mesura “no l’ha aplicat cap altra federació europea, ens perjudica greument i ens deixa en una situació europea”. L’equip, vigent campió estatal, hauria d’accedir directament a la fase de grups de la màxima competició continental, com passa en les deu principals lligues del ranking FIBA.

Ara, i sempre segons el club gironí, la FEB “ha incomplert l’article 2.3 de les bases de competició aprovades en assemblea de clubs” per aplicar “de forma unilateral i arbitrària” un sistema diferent a l’hora d’inscriure els dos equips de la lliga espanyola classificats per l’Eurolliga. El club gironí també estudia recórrer el cas al Tribunal d’Arbitratge de l’Esport (TAS).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa