El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La llista unitària de les entitats inclourà Mas i Junqueras
  • CA

Principi d’acord de les entitats sobiranistes i els partits respecte al 27 de setembre. L’ANC, Òmnium i l’AMI elaborarien una llista independentista de la societat civil, que inclouria el president Artur Mas i el líder d’ERC, Oriol Junqueras. Les entitats sobiranistes, tant l’ANC com Òmnium, haurien acceptat que a la candidatura hi concórrin també polítics, cosa que garantiria que tant Mas com Junqueras serien diputats. Aquesta és la proposta que en aquests moments tenen sobre la taula els dirigents de CDC i d’ERC al Palau de la Generalitat.

Un desplaçament de Mas implicava la seva fi política, perquè el càrrec de president no té camí d’anada i tornada, cosa que semblava comportar la idea d’una llista cívica. Però després de la reunió d’avui, que ha durat 5 hores, totes les parts han arribat a un possible compromís. El cap de llista seria un representant de la societat civil, però els dirigents polítics formarien part de la candidatura.

El convenciment que l’acord definitiu està a l’abast és que Jordi Sànchez (ANC), Muriel Casals (Òmnium) i Josep Maria Vila d’Abadal (AMI) han “empoderat” Mas i Junqueras perquè acabin ells de negociar els serrells, i que els semblarà bé el que acabin decidint.

La CUP ha anunciat que es presentaria pel seu compte, però acceptaria compartir l’estratègia independentista. La CUP ha reunit el seu secretariat per valorar aquesta possibilitat d’acord. El president no ha volgut entrar a parlar de la proposta de la CUP de mantenir-se com a president interí durant 3 mesos, presentant el 27-S una llista cívica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa