El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Maniobra de Margallo contra els contactes de Mas amb el govern belga
  • CA

El ministeri espanyol d’Afers Exteriors, dirigit per José Manuel García Margallo, ha fet aquest matí una maniobra per interferir els contactes que manté el president Artur Mas avui amb autoritats de Bèlgica. L’ambaixador d’Espanya a Bèlgica, Ignacio Matellanes, s’ha presentat d’imprevist a la reunió que Mas ha mantingut amb el vicepresident i ministre d’Economia, Kris Peeters, per intentar donar el parer d’Espanya en plenes suspicàcies pel procés sobiranista.

L’ambaixador espanyol conversant després amb Mas a peu de carrer JORDI PONS

L’acció de la diplomàcia espanyola ha creat malestar al govern belga, que ha hagut de fer equilibris i improvisar. Peeters no ha dubtat a fer esperar l’ambaixador fora de la sala, mentre ell es reunia en privat amb Mas. Després ha acceptat que el diplomàtic espanyol s’incorporés a la reunió, que ha estat llavors més formal. García Margallo ha ordenat a les seves ambaixades que estiguin molt pendents dels contactes de Mas a l’exterior, pel temor que estigui explicant o establint aliances de cara al procés sobiranista.

Artur Mas, amb Roger Albinyana, esmorzant amb Didier Reynders i una assessora del ministre

El ministre d’Afers Exteriors i Afers Europeus de Bèlgica, Didier Reynders, havia ofert abans un esmorzar a Mas amb tota normalitat. L’ambaixada no hi ha pogut intervenir. Posteriorment Mas s’ha entrevistat amb autoritats de Flandes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa