Hi havia un problema, i és que si no es feia alguna cosa, Mas no podria continuar retallant. I això no podia ser, home. Era clau que Artur Mas pogués tornar a ser president per poder continuar retallant. Amb aquesta finalitat última, amb aquest ideal superior, tot de gent que no havia votat mai en Mas, i fins i tot rivals electorals directes de Mas, es van posar d’acord. I així va ser com va néixer #JuntsPelSí, una confluència de voluntats sense cap altre objectiu que garantir que Mas continuaria sent president. Gent provinent d’ICV i del PSC, gent d’ERC, gent independent de totes les ideologies democràtiques, fins i tot un cantautor propalestí simpatitzant de la CUP. “Amb una mica de sort podrem garantir que tot continuï exactament igual”, van pensar.

Perquè l’operació I love retallades colés, però, calia inventar un programa èpic per enganyar la gent. I així va ser com va sorgir això de prometre la independència. Quina idea podia ser millor que aquesta? Com tothom sap, la independència és la millor manera que tot continuï igual. Els poders fàctics la veuen bé, des de la banca fins al poder judicial, passant per l’exèrcit, la monarquia i les cúpules de l’Ibex 35. I a més és una idea que mobilitza les classes altes, de fet cada any surten un milió i mig de pijos de l’Upper Diagonal al carrer amb pancartes de “Sí a les retallades, sí a la independència”. Vaja, que la independència ho té tot per garantir que res no canviarà.

Tot està planificat al mil·límetre, fins i tot s’han tingut converses secretes amb Mariano Rajoy i Pedro Sánchez perquè s’oposin frontalment a #JuntsPelSí i amenacin amb la suspensió de l’autonomia, i així donin credibilitat a l’operació. PP i PSOE s’hi han avingut perquè saben que en realitat tot és un engany i l’únic objectiu dels promotors de la llista és, com ja hem dit més amunt, que la Generalitat pugui continuar humiliada pel TC i intervinguda pel FLA, sense liquiditat i amb un sostre de dèficit imposat per l’estat. I que Catalunya continuï sent una autonomia i així no pugui regular la dació en pagament, ni resoldre la pobresa energètica, ni posar impostos a la banca. Aquests són els objectius ocults de la llista i a Madrid ho saben.

Ara tot està a punt, a falta de dos mesos pel dia D totes les peces estan col·locades. Tot preparat per a l’operació d’engany massiu més genial de la història d’Europa. És clau que tothom es cregui que el 27-S és un plebiscit sobre la independència. I amb la majoria absoluta a la butxaca, Romeva, Junqueras, Llach, Eduardo Reyes i companyia podran acabar de complir el seu programa històric de saqueig de les arques públiques, expulsió dels immigrants, i destrucció de la cohesió social. Allò pel que han lluitat tota la vida, vaja. I amb el sadisme neoliberal que els caracteritza.

Ei, tot això que quedi entre nosaltres eh! Que si es filtra l’hem cagat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa