L’endemà que CDC, ERC, ANC, Òmnium i AMI entronitzessin Raül Romeva com a candidat de la llista civicopolítica independentista, aquest vespre s’ha acomiadat treballant de les seves tasques a Ara és l’Hora, l’entitat que coordina la campanya per convèncer indecisos de cara el 27-S.

En un format unplugged i davant dos-cents socis a la seu de l’entitat Romeva ha recordat que es necessiten 68 diputats, però en demana més. “En volem tenir molts més”, ha apuntat i ha anat més enllà reclamant la meitat dels vots. “També volem la tranquil·litat del 50% dels vots”, ha conclòs.  “Hi ha dues candidatures que consideren els comicis en termes plebiscitaris, però a l’endemà aquí no es tanca la porta, perquè volem que per aquesta porta hi passi molta gent”, ha afegit. “No és una campanya pel qui sinó pel què”, ha conclòs. El límit del 50% dels vots és tot un senyal d’identitat de Romeva en un debat que fins ara els partits sobiranistes tancaven reclamant només la majoria absoluta.

Per a Romeva, l’actual situació només hi ha dues opcions: “o claudicació o mobilització”. Ha demanat col·laboració de la gent, no caure en “difamacions” i aprofitar el 27-S com una oportunitat en la que “ens ho juguem tot pel tot”. Entre els socis que han escoltat i ovacionat Romeva s’hi comptaven el jutge Santi Vidal, la vicepresidenta d’Òmnium, Rita Marzoa, i l’expresident de la mateixa entitat, Jordi Porta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa