L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, cometrà la setmana vinent el seu primer gran error de conseqüències polítiques, quan vetarà que la capital catalana s’adhereixi a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). El regal que Colau farà al president espanyol, Mariano Rajoy, és el més gran que s’haurà fet des de Catalunya al PP en lustres. I que això ho faci la candidatura que treia pit i donava lliçons com a rupturista, frega el sarcasme. Colau serà la setmana vinent, mal que li pesi, una important aliada del PP.

El ple de l’Ajuntament votarà dilluns si Barcelona se suma a l’ANC, i la proposta guanyarà amb els vots de CDC i ERC, però això no servirà per res. Els regidors de Guanyem s’abstindran seguint les ordres de Colau i això impedirà arribar a la necessària majoria absoluta del consistori, amb la qual cosa provocaran que la iniciativa fracassi.
Per al govern del PP seria un revés que Barcelona s’adherís per primera vegada a l’AMI, i ja veuran com l’executiu popular es felicitarà de l’actitud col·laboracionista de Colau.

És del tot justificable que l’alcaldessa s’excusi d’acudir a la manifestació de la Meridiana atenent la seva responsabilitat institucional, i a més si hi envia algun tinent d’alcalde. Però una altra cosa és fer el joc al PP vetant l’adhesió a l’AMI en un moment de tanta transcendència com el que viu Catalunya. És un fet polític gravíssim que tindrà repercussió, perquè no és un rentar-se les mans com va fer Ponç Pilat sinó una aposta política conservadora que acabarà defensant els interessos de l’Estat. Això, que no ens enredin, no és defensar el dret a decidir sinó començar a seguir l’estela erràtica del PSC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa