El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Augmenten els casos de discriminació per homofòbia a les escoles
  • CA

Els casos de discriminació per homofòbia als centres escolars de Catalunya estan creixent i ja suposen el 8,4% de totes les denúncies que rep l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya (OHC), que ha fet públic un estudi sobre la LGTBfòbia. Segons el president de l’Observatori, Eugeni Rodríguez, les discriminacions en l’àmbit de l’ensenyament no només afecten als nois homosexuals, sinó a tot el col·lectiu LGTB.

Rodríguez ha alertat de l’existència de grups de joves i adolescents incontrolats que insulten i vexen a persones LGTB al carrer, especialment a homes gais. Per primera vegada en molts anys, segons Rodríguez, s’han registrat 3 casos en els últims 3 mesos, localitzats principalment en el districte de Sant Andreu de Barcelona. Segons l’estudi de l’Observatori Contra l’Homofòbia, les denúncies per discriminació per raó d’orientació sexual en el treball és el fet més denunciat pel col·lectiu LGTBI de la ciutat de Barcelona. La capital catalana és el municipi de Catalunya que més denúncies ha registrat en l’OCH, concretament el 48% del total.

Els homes gais són el col·lectiu LGTB que més discriminacions ha patit i concentren el 69% del total de les denúncies, mentre que les dones lesbianes representen el 16%, seguit de les persones transexuals amb un 11% i les bisexuals amb un 4%. Els homes gais i bisexuals pateixen principalment discriminació en el treball i en el cas dels gais, insults i agressions, segons l’estudi.

Les denúncies en l’àmbit laboral representen el 17% del total d’incidents, seguit d’agressions físiques amb un 11,2% i insults amb un 8.4%. Les dones lesbianes són les que més denuncien tracte discriminatori relacionat amb el dret d’admissió en establiments públics, mentre que les persones transexuals sofreixen especialment problemes en la sanitat, segons les conclusions de l’estudi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa