El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya té una ràtio de funcionariat similar al nord d’Alemanya
  • CA

Catalunya té una ràtio de funcionariat similar al nord d’Alemanya. Així ho demostra un estudi de la multinacional DTZ basat en dades d’Oxford Econòmics de l’any 2011 sobre el rati de funcionariat als territoris d’Europa respecte del total. El gràfic mostra que la ràtio de Catalunya és la més baixa de tot l’Estat espanyol, entre un 21 i un 29%, i afirma que el 36% dels empleats d’oficina espanyols eren funcionaris, fent d’Espanya el cinquè país dels 21 estudiats amb la ràtio més alta de funcionaris, un índex lleugerament superior a la mitjana que se situa en el 28%.

La ràtio de Catalunya és similar així a la del nord d’Alemanya, el nord d’Itàlia i el sud del Regne Unit. En canvi, on la ràtio és més alta (entre un 51 i un 70%) és al centre d’Espanya (Castella-La Manxa i Extremadura), a Grècia, Còrsega, Romania, Bulgària i Bielorússia.

Per comunitats autònomes, Extremadura amb un 60%, encapçala el ranking on hi ha més presència relativa de funcionaris a Espanya, esdevenint alhora com la quarta pitjor a nivell europeu, i només els Països Catalans, Euskadi i Navarra estan al voltant de la mitja europea.

Aquest és el mapa elaborat per Oxford Economics:

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa