El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Colau aposta per l’abstenció en la votació per adherir Barcelona a l’AMI
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha avançat avui que Barcelona en Comú s’inclina per l’abstenció en la votació al ple de Barcelona perquè la capital catalana s’adhereixi a l’Associació de Municipis per la Independència abans de les 27-S. Ahir CiU, ERC i la CUP van arribar a un acord per sol·licitar la convocatòria d’un ple extraordinari per valorar aquesta qüestió. Durant una entrevista a Catalunya Ràdio, Colau ha insistit que “els veïns i veïnes són els que han de decidir. Nosaltres volem fer una consulta i preguntar-ho a la ciutadania”.

Segons l’alcaldessa, “portar-ho al ple no és la millor manera d’abordar-ho”, i ha recordat que “l’AMI preveu que cal una majoria absoluta, i no simple, i els grups ho han portat al ple sense tenir la majoria absoluta”. En aquest sentit, ha continuat: “El més probable és la nostra abstenció, perquè el nostre compromís és una consulta.”

En relació a la seva assistència a la manifestació de l’11-S a la Meridiana de Barcelona, Colau ha insinuat que hi assistirà: “Els darrers anys he anat a l’11-S. Estem encantats de que aquesta manifestació s’expressi a Barcelona, i a mi em sembla que el més normal és ser-hi”, tot i que ha matisat: “Tinc una figura institucional ara i també represento pluralitat”.

Alhora, ha celebrat les declaracions del president de l’ANC, Jordi Sànchez, qui en nombroses ocasions s’ha mostrat contundent assegura que les entitats sobiranistes farien el que calgués perquè la manifestació mantingués el caràcter democràtic i plural. I ha conclòs: “En general, sóc partidària d’anar a totes les manifestacions que es produeixin a la ciutat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa