El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Diplocat detecta contactes dels Estats amb Rajoy per resoldre el procés català
  • CA

El govern espanyol ha rebut pressions per part de diverses cancelleries internacionals per tal de convidar-lo a resoldre el procés català. Així ho ha explicat, el secretari general del Diplocat, Albert Royo, aquest matí des de la Universitat Catalana d’Estiu, que també no veu factible l’expulsió d’una Catalunya independent perquè col·lapsaria l’euro.

Segons Royo, a Diplocat els hi “consta” que diverses cancelleries “estan en contacte amb el govern espanyol per tractar de la qüestió catalana”. El retorn que ha tingut el Diplocat d’aquests contactes és que “sobta la incapacitat del govern espanyol per moure’s”.

“Sobta la manca de cintura política del primer ministre Rajoy quan en aquests tres anys ha estat incapaç d’oferir res, en contrast amb la cintura política demostrada per David Cameron”, ha afegit. Per a Royo, aquest immobilisme “xoca i ha deixat les cancelleries europees una mica descol·locades que esperaven un moviment per part no només del govern espanyol sinó dels dos principals partits espanyols de donar sortida al dret a decidir”.

Per altra banda, el secretari general del Diplocat, ha augurat una negociació a tres bandes, entre el govern espanyol, les institucions catalanes i europees per tal d’assegurar la continuïtat d’una Catalunya independent a la Unió Europea i evitar el “col·lapse de l’euro”. La teoria de Royo és que si s’ha patit pel futur de la moneda europea amb la crisi grega més es patiria amb una sortida d’un nou Estat que representa el 2,1% del PIB i és contribuent net de la UE.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa