El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El doble discurs de Santamaría
  • CA

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va fer ahir una roda de premsa visiblement tensa per la convocatòria de les eleccions plebiscitàries del 27-S. Santamaría va usar una doble vara de medir, i va caure en una actitud partidista impròpia d’un portaveu governamental. La vicepresidenta va exigir al president Artur Mas neturalitat davant les eleccions, però ella va fer gala de tot el contrari.

Santamaría no només va fer a Mas tota mena d’advertiments sinó que fins i tot va entrar a recriminar-li la composició de la candidatura electoral Junts pel Sí, amb ironies sobre el fet que el president vagi de número 4 de la llista unitària. Des de la tarima de la roda de premsa dels consell de ministres no es pot parlar de llistes o sigles electorals amb to despectiu, i encara menys qui s’omple la boca exigint neutralitat als contrincants polítics.

L’actitud de la vicepresidenta a la roda de premsa d’ahir és significativa. Sáenz de Santamaría és la política del PP amb més autodisciplina i amb més control de l’escena. Doncs mireu, el procés i la reactivació sobiranista que reconeix la premsa europea també l’està descol·locant. En veurem de grosses.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa