El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els inspectors d’Exportacions, l’estructura d’Estat clau més amagada
  • CA

Més enllà de les grans estructures d’Estat com la hisenda o la policia, hi ha d’altres que els sectors implicats consideren absolutament imprescindible per posar en marxa la Catalunya independent sense grans sotracs. Una d’aquestes estructures d’Estat són els inspectors d’Exportacions, els funcionaris que decideixen si els productes agroalimentaris catalans poden passar o no la frontera.

Andreu Ferrer, coordinador tècnic del sindicat agrari Unió de Pagesos, ha alertat aquest matí que si un Govern ha de fer la independència ha de tenir “des del minut zero els substituts del Servicio Oficial de Inspección, Vigilancia y Regulación de las Exportaciones (SOIVRE) del ministeri de Comerç”. En una jornada sobre “El futur de l’agricultura catalana” a la Universitat Catalana d’Estiu, Ferrer considera “imprescindible” tenir aquests funcionaris per no aturar la capacitat d’exportació del sector agroalimentari català.

Ferrer reclama que es tinguin presents aquests funcionaris, policies que permeten el trànsit de mercaderies des de Catalunya i que depenen del Ministerio de Comercio. En cas contrari, el sindicat veu un perillar l’exportació de productes d’un sector punter i puntal de l’economia catalana com és l’agroalimentari, amb un pes al PIB del 3,61% del PIB –primer sector productiu de l’economia catalana llevat de la construcció- i és el primer clúster agroalimentari d’Europa, seguit de la Llombardia i Dinamarca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa