El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els maquinistes de Renfe convoquen vaga l’11-S
  • CA

El Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (Semaf), el més important de Renfe, ha convocat vaga l’11 de setembre, coincidint amb la Diada de Catalunya. També faran vaga, però, els dies 4, 14 i 15 de setembre, i no es descarta que s’hi sumin altres sindicats que ja havien mostrat un interès previ a preparar mobilitzacions al setembre.

La “falta d’avanç” en la negociació del conveni col·lectiu de Renfe, així com la falta d’acord en matèria de recursos humans, serien els principals motius pels quals al sindicat “no li ha quedat una altra alternativa que anar a la vaga”. Per al dissabte 12 del mateix mes està prevista una manifestació davant el Ministeri de Foment per protestar per la situació.

La vaga de l’11-S afectarà a la mobilitat d’aquells catalans que preveien desplaçar-se a Barcelona amb tren per assistir a la manifestació que l’ANC i Òmnium estan organitzant a l’Avinguda Meridiana.

Segons publica el diari ‘Ara’, el portaveu del sindicat de maquinistes, Santiago Pino, ha explicat que “sempre és complicat triar les dates d’una vaga perquè sempre afecta algú”, i assegura que quan les van escollir no van pensar que un dia coincidia amb la manifestació independentista a Barcelona. “No teníem al cap el calendari de festes de cada zona, però de seguida que hem convocat la vaga des de Catalunya ens han avisat”, afirma.

Pino admet que van decidir no fer la vaga a l’agost, “per no perjudicar aquells que viatgen en tren només un cop a l’any”, però sí en dies laborables com els divendres 4 i 11 de setembre –a Catalunya l’11 és festa–, i el dilluns 14 i el dimarts 15, “per tenir la màxima repercussió, lògicament”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa