El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas convoca el 27-S, les eleccions més decisives
  • CA

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha convocat oficialment el 27-S, les eleccions més decisives. Mas ha firmat avui a les 9 del vespre el decret de les plebiscitàries. Mas ha signat un decret inatacable des del punt de vista jurídic, del tot escrupulós formalment.

Amb aquesta firma, el president compleix el compromís adquirit el 14 de gener entre CDC, ERC i les entitats sobiranistes de convocar eleccions el 27 de setembre, just un any després que signés al Palau de la Generalitat el decret de convocatòria del 9-N. A l’acte de signatura hi han estat presents la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; la vicepresidenta Neus Munté; el conseller de Presidència, Francesc Homs, i la consellera de Governació, Meritxell Borràs.

En el decret no es parla d’eleccions plebiscitàries i no hi figura cap al·lusió concreta al procés sobiranista. D’aquesta manera, Artur Mas esquiva una possible impugnació per part del govern espanyol. El que serà plebiscitari seran les candidatures i el vot dels ciutadans de Catalunya.

El decret entrarà en vigor demà i dimecres comença el període de deu dies durant el qual els partits i coalicions han de presentar les seves candidatures a les diferents juntes electorals.

Per la seva banda, ‘Ara és l’hora’ ha convocat un acte demà a la tarda a la Plaça Sant Jaume per a remarcar el caràcter excepcional de les eleccions del 27 de setembre. Serà a les 19 hores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa