Perquè Junts pel Sí és un acord excepcional, una cosa mai vista en la política catalana i europea, i per tant és també un artefacte efímer, sense cap possibilitat de perpetuar-se un cop hagi fet la feina per la que ha estat creat. Mai un vot haurà estat tan instrumental com aquest, en el sentit que votarem un instrument, una eina. Jo en aquesta llista no hi veig ni en Romeva, ni en Mas ni en Junqueras. Hi veig la papereta del Sí a la independència.

Perquè crec que Junts pel Sí és un reflex molt fidel del que vaig veure i viure a la Via Catalana en el meu tram de les Cases d’Alcanar, a la V en el meu tram de la Gran Via, i del que veuré i viure a la Meridiana aquest dia 11. S’ha aconseguit traduir i concretar en una llista l’esperit de les mobilitzacions populars que han impulsat el procés.

Perquè crec que cal aconseguir una majoria molt contundent per saltar els obstacles que vindran a partir del 28S, i amb aquesta llista la majoria molt contundent és possible. Hi ha una altra llista independentista, plena de gent que admiro i respecto, però la meva opinió és que és millor 68 10 que 64 14. Crec que és hora de concentrar el vot i miro de ser conseqüent amb això, però no sortirà de la meva boca una mala paraula cap a l’altra llista ni els seus votants.

Perquè si perdem, prefereixo explicar als meus néts que vam perdre perquè ens vam equivocar ajuntant forces que no que vam perdre perquè ens vam barallar entre nosaltres. Perquè l’emergència social és total i demana solucions urgents, i la proposta federalista ens enfanga 30 anys més picant de cap contra la mateixa paret.

Perquè el dia que Joan Herrera guanyi les eleccions al Parlament i sigui president de la Generalitat, vull que tingui totes les eines d’un estat per assolir la justícia social. I estic disposat a pactar amb qui calgui menys amb l’extrema dreta per a que en Joan Herrera tingui aquestes eines el dia que guanyi. No vull que mai més l’esquerra catalana hagi de gestionar les engrunes d’una autonomia intervinguda.

Per tot això, m’he fet candidat de Junts pel Sí. I humilment us animo a tots a fer el mateix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa