El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sants presumeix d’independentisme
  • CA

L’ANC ha aprofitat les festes majors del barri de Sants per fer l’assaig de la Meridiana. En un acte celebrat aquest dijous a la tarda, un miler de persones han organitzat la rèplica de la Via Lliure a la Rambla Badal, que de seguida s’ha omplert de punters de colors i banderes independentistes.

“A Sants estem orgullosos de la feina feta”, afirma un voluntari de l’Assemblea Territorial d’aquest barri barceloní. “Sabem que el vot de Barcelona i de l’àrea metropolitana serà clau per la victòria del 27-S”, explica, mentre l’actor Toni Albà, l’encarregat de dinamitzar i dirigir l’acte, puja a l’escenari, i amb el to humorístic que el caracteritza: “Em diuen que hi ha gent que ve venia de lluny però se’ls ha ocorregut venir amb Renfe… i clar, no han pogut arribar perquè el maquinista ha patit una indisposició i el vagó s’ha quedat aturat en un túnel”.

Mentre Albà explica com ha de funcionar l’assaig i com s’han d’organitzar els voluntaris, dues àvies discuteixen en un bar a darrere de l’escenari sobre si s’apuntaran o no a la Via Lliure: “Carme, mai no ens hi hem apuntat i sempre hi hem acabat anant. No passa res!”, diu una. “Però aquest any sí que ens hi hem d’inscriure, ho diu aquell de la barba”, respon l’altra. Es refereix a Jordi Sànchez, el president de l’Assemblea, que s’apropa a l’escenari.

En la seva intervenció, el dirigent independentista ha recordat que encara que les xifres són bones -avui s’ha fet pública la dada de 230.000 inscrits-, encara falta moltíssima gent més per apuntar-se a la Meridiana. “Tots sou imprescindibles i necessaris”, ha reiterat Sànchez, entre els aplaudiments del públic.

Albà ha dirigit com un autèntic mestre de cerimònies l’execució de la Via Lliure, i el punter ha baixat per la Rambla tal i com estava previst, i tal i com es pot veure en el vídeo. A Sants s’ha respirat un independentisme optimista, a un mes just de les eleccions plebiscitàries, i a dues setmanes de la Diada. “Al barri hi ha bones sensacions, creiem que la Meridiana quedarà desbordada i que Junts pel Sí i la CUP treuran un gran resultat”, assegura un veí que aguanta un dels punters de l’assaig.

Uns quants joves independentistes s’apropen i afirmen que “a Sants teníem tantes ganes de demostrar que el sobiranisme està present que no ens hem pogut esperar al dia 11 per fer la Via Lliure. A Sants anem abans!”, han cridat. “Sense Sants no hi haurà independència!”, exclamen mentre pugen al cotxe, amb l’estelada sortint per la finestra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa