Dues persones van acudir dijous a un míting de Junts pel Sí a Castelldefels portant dues banderes espanyoles. Diuen que una d’elles és un guàrdia civil de la localitat. Van escoltar l’acte preelectoral amb educació i ningú del públic els va fer el mínim retret. Al contrari, la directora de cinema Isona Passola fins i tot els va agraïr la seva assistència i va aprofitar per remarcar que la Catalunya que s’està construïnt accepta totes les identitats.

Una escena tan oberta, tan tolerant i tan positiva només es pot veure hores d’ara en el terreny del sobiranisme. S’imaginen que algú va amb una estelada a un míting del PP? Saben com el tractarien? S’imaginen com seria rebut el de l’estelada en un míting del PSC el dia que hi vagi Pedro Sánchez? Com reaccionaria el públic d’un acte de Ciutadans?

Això és la prova del cotó de com s’han arribat a tancar en si mateixos els defensors de projectes espanyols. No accepten qui no es manté en l’ortodòxia. Hi ha hagut expulsions i enduriment del llenguatge, s’han radicalitzat. Per això s’han fet petits i més petits, i per això la Meridiana s’omplirà de forma espectacular l’Onze de Setembre. El sobiranisme és el projecte més inclusiu que té hores d’ara Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa