El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junts pel Sí crearà una Agència de la Seguretat Social per garantir les pensions
  • CA

La candidatura independentista Junts pel Sí ha anunciat avui que, si aconsegueix formar govern després del 27 de setembre, impulsarà una agència de la Seguretat Social que “garantirà molt millor que l’actual (l’espanyola) el cobrament de les pensions”, segons ha assegurat el número cinc, Oriol Junqueras.

Junqueras, que ha assegurat que “estem en els moments previs de la independència de Catalunya”, ha presentat un decàleg de teòriques estructures d’Estat que haurien de servir per impulsar el teòric estat català.

Una altra de les “estructures d’Estat” que ha anunciat Junqueras és la de la creació d’un banc públic català, de “desenvolupament de l’economia”, amb els “mateix paràmetres que els bancs centrals dels països membres de la Unió Europea”.

Junqueras també ha promès “més transparència en l’administració” i “parets de vidre” en el govern català, perquè “els ciutadans se sentin protagonistes de la rendició de comptes”. El president d’ERC també ha assegurat que la redacció d’una hipotètica constitució catalana es farà mitjançant la “participació catalana”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa