El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rajoy va ordenar esgotar els terminis per la reforma del TC i fer l’anunci en campanya
  • CA

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va ordenar esgotar els terminis per tramitar la reforma de la llei del Tribunal Constitucional i fer-la coincidir així amb la precampanya de les eleccions del 27 de setembre. Segons publica ‘El Confidencial’, la reforma del TC portava mesos preparada, i té el seu origen en el buit legal constatat a la consulta del 9 de novembre.

Fonts del PP han assegurat a ‘El Confidencial’ que el text presentat pel Grup Popular és fruit d’un llarg procés de consultes amb experts i estudi de legislació comparada, especialment el cas d’Alemanya (un Estat federal) i Àustria, i té com a objectiu cobrir una llacuna evident com és la falta de mesures concretes que té el TC per fer complir les seves resolucions.

Els últims retocs a la proposició de llei van sortir de Presidència del Govern espanyol i el text va ser tancat en el Grup Popular aquest mateix estiu. Rajoy va preferir esperar a l’últim dia possible que garantia la seva posterior tramitació parlamentària abans que acabi la legislatura. Volia deixar-ho fet per a la propera legislatura, com a alternativa, complement o avançament d’una eventual aplicació de l’article 155 de la Constitució per si els independentistes catalans persisteixen en la seva intenció de proclamar la secessió a Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa