Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Opinió
0 Comentaris Imprimir +A -A
Opinió.
20/10/2008
A Gordon Brown li prova la crisi
"Gordon Brown ha tingut l’encert i la capacitat de posar-se al capdavant de la política britànica, i també europea, proposant receptes per intentar sortir de fort i greu forat en què han entrat les economies occidentals"
Joaquim Colominas
Una de les principals característiques del comportament electoral en els sistemes polítics democràtics és que les crisis econòmiques produeixen un fort desgast electoral al partit que està en el govern. Els governs són directament o indirectament responsables d’una mala gestió econòmica i una forma que tenen els electors és de castigar-los, deixant-los de votar. Aquest fet, per exemple, és un dels factors (entre molts altres) que expliquen el bon moment que Barak Obama viu a les enquestes, a tan sols quinze dies de les eleccions nord-americanes.

Però totes les normes tenen excepcions. I aquest és el cas del primer ministre laborista britànic, Gordon Brown, enfonsat com estava des de fa mesos a les enquestes, i amb un David Cameron que ja havia prés les mides de l’habitatge oficial del 10 de Downing Street, l’experiència de Brown de deu anys en el Ministeri d’Economia dels governs de Tony Blair li estan representant recuperar un protagonisme perdut des de les primeres setmanes d’arribar al capdavant del govern britànic.

Gordon Brown, tan sòlid com auster, no gaudeix de la capacitat de seducció comunicativa que havia tingut Blair en els seus primers anys. Però quan en el Partit Laborista tothom veia a Brown com una llosa de cara a les properes eleccions, la greu crisi econòmica ha refet al primer ministre. En un ambient de fallida de grans entitats financeres britàniques, en un temps de forta incertesa en el futur, en un escenari d’emergència nacional, Gordon Brown ha tingut l’encert i la capacitat de posar-se al capdavant de la política britànica, i també europea, proposant receptes per intentar sortir de fort i greu forat en què han entrat les economies occidentals. Gordon Brown ha guanyat credibilitat i està generant confiança als ciutadans, degut la seva experiència econòmica i política. En el darrer congrés del Partit Laborista, Brown declarà: “no vénen temps per a novells”. D’un tret, matà dos pardals: Cameron i Miliband. Al primer ministre britànic, doncs, l’actual greu crisi financera li prova força bé.
(0 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingular.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingular.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
0 Comentaris Imprimir +A -A
012
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida