Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Opinió
0 Comentaris Imprimir +A -A
Opinió.
15/11/2008
Casaments
"No té cap sentit que aquelles persones no creients es casin per l'església; tindria molt més sentit que ho fessin pel civil i no alimentessin encara més la paradoxa"
Laura Ruano
Avui torna a tocar un article relacionat, d’una manera o una altra, amb l'amor. Diuen que la primavera la sang altera, però sembla que a mi me l'altera la tardor –o l'hivern, perquè aquest any la tardor gairebé ni ha fet acte de presència–. Aquest article, com es pot despendre del títol, el dedicaré als casaments. No entraré en si crec en el matrimoni o no perquè no crec que sigui el lloc ni el moment ni tampoc faré al•lusió a les dades sobre matrimonis i separacions perquè ja ho vaig fer la setmana passada, tot i que estigui relacionat amb el matrimoni, cada història és un món i no vull generalitzar i, a més a més, la pedra angular d'aquest article el començament, no el final.

El que vull posar sobre la taula amb aquest article és la tendència que hi ha darrerament a casar-se per l’església. Avui és cool passar per l’altar. I em sembla molt bé que aquelles persones creients es casin per l’església, només faltaria que no ho fessin, el que poso en dubte és aquell altre sector de la població que no s’ha batejat, ni ha fet la comunió ni ha anat a missa mai –o només quan l’han convidat a un casament, un bateig, una comunió o ha hagut d’assistir a un funeral– es casi per l’església pel simple fet de voler ostentar i voler lluir un vestit de princesa que arrossegui per terra o de príncep –tot i que els homes amb smoking en més d’una ocasió semblen més un cambrer d’un restaurant de luxe que un príncep, però aquest ja és un altre tema–.

És veritat que els contes de prínceps blaus i les històries romàntiques de les grans companyies cinematogràfiques, que no deixen de ser un derivat dels primers, ens han fet creure que un casament com déu mana s'ha de fer per l'església. Però també afirmo que la conseqüència ha de ser un timó vital i no té cap sentit que aquelles persones no creients es casin per l'església; tindria molt més sentit que ho fessin pel civil i no alimentessin encara més la paradoxa. I qui tingui ganes de vestir-se de princesa o príncep que vagi a l'ajuntament de la seva localitat vestit així, que, que jo sàpiga, no hi ha cap lloc on es digui com han d'anar vestits els nuvis en una cerimònia civil. L'ostentació sempre es pot deixar pel banquet, que Montserrat és preciós per casar-se, però també hi ha ajuntaments preciosos i restaurants que encara ho són més.
(0 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingular.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingular.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
0 Comentaris Imprimir +A -A
012
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida