Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Societat
0 Comentaris Imprimir +A -A
26/08/2009
21:23
26/08/2009
Tants cors, tants ocupants
La Generalitat prova un sistema de detecció d’electrosenyals per establir quantes persones hi ha en un vehicle i així evitar frau en els descomptes dels peatges
El Departament d’Obres Públiques i Política Territorial està fent proves per trobar el millor sistema que permeti saber quantes persones viatgen en un vehicle i així poder aplicar rebaixes en el peatge dels Túnels de Vallvidrera a aquells cotxes que portin més de tres persones. Ara per ara, el sistema més eficient és un que permet saber el nombre d’ocupants d’un vehicle a partir del batecs del cor.

Aquest sistema es basa en el control de les electrosenyals del cor. Consta d’un dispositiu que se situa a l’interior del vehicle, que incorpora sensors pels dits que transmeten dels batecs dels passatgers, els quals després s’envien a un sistema informàtic (Teletac) que fa el recompte.

Aquest sistema és el més fiable, però requereix un sistema informàtic complex per la qual cosa el departament de la Generalitat no creu que estigui llest fins abans del 2010. Un altre sistema són les càmeres però aquestes són fiables pels seients del davant, però no pels de darrera.

Ara per ara ja s’han descartat altres sistemes com les empremtes dactilars, ja que les màquines consideren diferents cada dit d’una mà, o el reconeixement de la veu, ja que es pot enganyar un detector modificant la veu.

Amb aquest sistema el govern podria establir un carril especial en els peatges per aquells vehicles que porten un nombre determinat de persones com ja es fa en altres països europeus.
Sense títol
(0 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingular.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingular.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
0 Comentaris Imprimir +A -A
012
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida