Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Opinió
0 Comentaris Imprimir +A -A
Opinió.
06/09/2008
TOT TERRENYS SENSE SENY
"Quantes de les persones que tenen un tot terreny l'han fet servir per anar per camins que realment ho requereixen? Cap? Una vegada, potser? Dues?"
Laura Ruano
Les zones urbanes s'han inundat de tot terrenys, altrament dits 4x4; aquells cotxes ben grossos amb la roda darrere que estan pensats per anar per camins de muntanya difícils per on un turisme normal no podria circular. És cert que darrerament a moltes poblacions han posat un munt de bandes rugoses i protuberàncies d’asfalt o plàstic amb la finalitat d'evitar l'excés de velocitat i de vegades sembla que haguem de tenir un cotxe d'aquestes característiques per evitar haver de canviar els amortidors del nostre turisme abans d'hora. Però la "febre" dels tot terrenys poc té a veure amb les mesures, més o menys encertades, que han pres els responsables de trànsit per tractar d'evitar accidents. Està més relacionat amb aquells que pretenen ser cools –en aquest cas estaríem parlant, però, dels cools més adinerats perquè aquests cotxes acostumen a tenir un preu molt elevat– i consideren que aquests tipus de cotxe els hi confereixen un aire de diferència i, fins i tot, d'ostentació. Així ho demostra el fet que, darrerament, algunes grans marques d'automòbils hagin optat per fabricar aquest tipus de cotxes.

Entenc que aquests cotxes tenen la seva utilitat però, quantes de les persones que tenen un tot terreny l'han fet servir per anar per camins que realment ho requereixen? Cap? Una vegada, potser? Dues? I més val que sigui així perquè si tots circulessin per camins de muntanya hi haurien de posar semàfors per als excursionistes i molts camins estarien encara més desfets que ara.

I és veritat el que diu Bauman: vivim en una cultura de la por que ha fet que molta gent s'hagi comprat tot terrenys perquè aquests, per les seves dimensions i característiques, li donen la sensació de seguretat que busca. Però aquesta seguretat i aquest voler ser diferent ha de passar per sobre d'altres qüestions claus com ara la contaminació? Pense'm-hi, si més no.

Podem viure en una societat plena de perills –totes ho han estat d’una o altra manera–, però, sense arribar a l’extrem que tothom hagi de conduir el mateix tipus de vehicle, s’hauria de pensar més en el medi ambient i, també, en la conducció per ciutat, perquè aquests cotxes de grans dimensions no faciliten ni la circulació ni l’aparcament. Si ens deixem endur per la por les ciutats d’aquí poc poden estar plenes de Hummer o, si anem encara més lluny, de tancs. I no perdem de vista que un cotxe gran no és sempre segur.
(0 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingular.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingular.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
0 Comentaris Imprimir +A -A
012
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida